55% Muskotály és 45% Viognier szőlőfajtából készült félszáraz fehérbor.
A Muskotály szőlő gépi szüret után érkezik a pincészetbe. Azonnal préselik, hogy kiváló minőségű fehér mustot kapjanak.
A mustot szigetelt, hűtött tartályokba helyezik 24 órára, hogy a tiszta levet elválasszák az üledéktől. Miután a szőlő üledék leülepedett, a tiszta mustot egy tiszta tartályba helyezik át és az élesztő hozzáadásával megkezdődik az erjedés. Ez az erjesztés körülbelül két hétig tart 14°C-on, hogy megőrizze a bor virágos aromáját. Az erjedés vége felé a bort lehűtik, majd szűrik, hogy leállítsák az erjedést, megőrizve a bor édességét.
A Viognier szőlőt körülbelül egy héttel később szüretelik, majd hasonló folyamaton mennek keresztül, azonban szárazra erjesztik.
Ropogós és friss tulajdonságainak megőrzése érdekében ez a bor nem megy át malolaktikus erjedésen.
Száraz fehérbor
Évjárat: 2023
Alkoholtartalom: 12%
Származási hely:Izrael
Figyelem! 18 év alattiakat szeszes itallal nem szolgálunk ki!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.