Csak a Reggio Emilia, Parma, Bologna, Modena és Mantova régióból származik tej, a DOP címke garantálja az autentikus olasz terméket.
Minimum 12 hónap, jellemzően 15–24 hónap, mely során aranyszínű, morzsalékos textúrájú sajt alakul ki, enyhén diós, sózott ízvilággal.
Tej és tejtermékek – laktóztartalma elhanyagolható
Tápérték / 100 g
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Energia | kb. 402 kcal / 1 671 kJ galbani.hu+15fatsecret.com+15hu.remarkt.ro+15 |
Zsír | 30 g (telített: 20 g) |
Szénhidrát | 0 g |
Fehérje | 32 g |
Só | 1,6 g |
Felhasználási javaslatok
-
Reszelve: tésztákra, rizottóra, levesekhez, salátákhoz
-
Szeletelve: sajttálra, olívabogyóval és jó minőségű olívaolajjal
-
Fűszerezéshez: gratinokhoz, francia omletthez, polentához
Értékelések
Még nincsenek értékelések.