Az Arak egy hagyományos, ánizsos ízesítésű, magas alkoholtartalmú párlat, amelyet elsősorban a Közel-Keleten, különösen Libanonban, Szíriában és Izraelben készítenek. Az ital alapja általában szőlőpárlat, amelyet ánizsmaggal ízesítenek, majd többszörös lepárlással nyernek ki.
Az arakot hagyományosan vízzel hígítva fogyasztják, általában 1 rész arakhoz 2 rész vizet adva, ami opálos, tejszerű megjelenést eredményez. Ezután jégkockákkal hűtik le. Kiválóan illik mezze ételek mellé, de önmagában is élvezhető aperitifként.
Alkoholtartalom: 40%
Űrtartalom: 0,7 liter
Lepárlás: Háromszoros lepárlású, tradicionális eljárással készül
Ízvilág: Gazdag ánizsos aroma, tiszta és sima lecsengés
Származás: Izrael
Figyelem! 18 éven aluliakat szeszes itallal nem szolgálunk ki!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.